No-code ontwikkeling voor bedrijven

Ontstaat er bij jullie ook een wildgroei aan verschillende tools en spreadsheets of Excel bestanden? En ben je vervolgens vaak bezig met het overtypen van informatie van de ene tool of spreadsheet naar de andere tool of spreadsheet? Naast de tijd die je kwijt bent, heeft dit hopelijk nooit voor fouten gezorgd…

Wees gerust, je bent niet de enige met dit probleem. De oplossing?

No-code voor bedrijven

No-code heeft de potentie om de digitale transformatie van bedrijven volledig op te schudden! Normaal gesproken kiezen bedrijven al heel snel voor standaard software pakketten of duur maatwerk. Met no-code ontwikkeling kunnen standaard software pakketten de prullenbak in en is maatwerk niet meer duur.

Redenen waarom no-code populair is geworden

No-code haalt obstakels weg die coderen wel met zich meebrengt. Hierdoor worden deuren van eindeloze mogelijkheden geopend. Een applicatie bouwen doe je op een no-code platform. En aangezien de meeste platformen enorm gebruiksvriendelijk zijn, kun je snel iets neerzetten. Je hoeft geen uitgebreide training over coderen te volgen, of je weekend te verliezen aan het kijken van YouTube tutorials waarin programmeurs je onderwerpen uitleggen die je compleet voorbijgaan. Het is slechts een kwestie van uren voordat je jouw eerste ontwerp live hebt staan. En dat noemen wij nou een echte time-saver!

No-code is explosief aan het groeien, omdat de realisatie van jouw idee vele malen sneller, makkelijker en voordeliger is dan de old-fashioned way. Wij denken dat no-code de nieuwe standaard wordt voor bedrijfsautomatisering. Je kunt namelijk enorm snel een MVP (minimum viable product) opzetten. Hier heb je geen dure technische mensen voor nodig, maar gewoon mensen die het dichtst tegen de processen aan zitten.

Dat is de reden waarom er zo veel no-code platformen op de markt zijn gekomen in de afgelopen jaren. Want niet alleen bedrijfssoftware kan gemaakt worden met no-code, maar er zijn ook tools voor website ontwikkeling. Voorbeelden van no-code ontwikkeling voor bedrijven zijn dus backoffice systemen. an de planning, urenregistratie, nacalculatie tot programma’s die e-commerce processen volledig automatiseren. No-code kan het regelen! De no-code beweging is zich in een rap tempo aan het ontwikkelen, waarbij zelfs gecompliceerde end-to-end producten mogelijk te creëren zijn.

De kansen van no-code voor het bedrijfsleven

Wij zien een enorme kans in de toepassing van no-code voor bedrijfsautomatisering. Zoals eerder aangegeven, het automatiseren van bedrijfsprocessen kan in een standaard software pakket. Dit zien we ook vaak gebeuren, omdat er geen andere betaalbare oplossing is. Het grote nadeel van deze pakketten is dat ze ‘standaard’ zijn en het nooit precies past in jouw situatie. Een andere optie is maatwerk, maar maatwerk kost enorm veel geld. In ieder geval, als de software op de traditionele manier ontwikkeld wordt! No-code heeft de deuren geopend voor bedrijfssoftware op maat, zonder te veel te betalen.

Een bijkomend voordeel is dat het makkelijk aan te passen is, omdat je geen dure IT developer nodig hebt en je niet in de code hoeft te ‘duiken’. Op deze manier kun je dus, zoals jij dat wilt, op een flexibele en betaalbare manier jouw bedrijfsprocessen automatiseren.

Meer weten over no-code of hoe no-code voor jouw bedrijf kan werken? Lees dan dit artikel over no-code waarin alle facetten nog eens bespreken.

Wil je ook verder groeien?
Plan dan een gratis consult waarin we advies geven over de mogelijkheden die zijn afgestemd op jullie specifieke situatie. Ontdek wat no code voor jou kan betekenen!

Deel dit artikel!

About the Author: Donny Kool

Donny is eigenaar van No Code Digital en een no-code specialist met een achtergrond in Digital Business & Innovation (MBA). Hij heeft een passie voor procesoptimalisatie, data en technologie. Donny heeft met zijn ervaring en achtergrond enorm veel no-code applicaties ontworpen. Direct in contact komen met Donny? Mail naar donny@nocodedigital.nl.