Nu kantoren weer opengaan, houden veel bedrijven zich niet meer aan de harde eis om naar kantoor te komen. Velen omarmen hybride modellen, waarbij werknemers het werk verdelen tussen thuis en op kantoor. Er zijn zelfs voorbeelden van bedrijven die 100% op afstand blijven werken. Andere bedrijven brengen het volledige personeelsbestand terug naar kantoor met een grotere focus op digitalisering.

Ongeacht het model, er is één ding zeker: het is belangrijker dan ooit om slimmer en effectiever te werken. Technologie staat daarin centraal.

Google Workspace biedt alle technologie om mee te gaan met alle mogelijkheden van tegenwoordig. Een voorbeeld is de mogelijkheid om web applicaties en automatiseringen te bouwen. Tegenwoordig is dat zelfs mogelijk zonder programmeer kennis. Dit doe je zogenoemde no-code ontwikkelplatformen. Die van Google is AppSheet.

In het algemeen is het bouwen van oplossingen via no-code een stuk makkelijker, sneller en goedkoper dan wanneer dit op de traditionele manier gebeurd. In dit artikel bespreken we hoe no-code oplossingen bedrijven helpen om zich aan te passen aan de veranderende bedrijfsbehoeften.

Vereenvoudig en centraliseer met apps

Als je voor iemand een werkproces makkelijker en minder foutgevoelig wilt maken is het ontwikkelen van een web applicatie vaak een juiste keuze. Je duwt de eindgebruiker een bepaalde richting in waarbij rekening wordt gehouden met business-rules en juiste data input.

Hieronder hebben we een voorbeeld-applicatie gemaakt. De informatie zit gewoon in Google Spreadsheets, maar daar overheen bouwen we een applicatie met belangrijke business-rules en een UX die het voor de gebruiker makkelijker maakt om mee te werken.

Stroomlijnen en automatiseringen

Je hebt nu een deel van het werkproces in een applicatie zitten. Wellicht bestaan er nu ook herhalende taken. Deze zijn nu simpel te automatiseren! Doordat de data gestructureerd is vastgelegd in de applicatie, kunnen we simpel met Appsheet Automation verdere werkprocessen automatiseren.

Optimaliseren voor meerdere rollen

Een app maken voor één zelfde type gebruiker is vrij simpel. Een app maken voor meerdere rollen is iets moeilijker, maar ook relatief simpel mogelijk. Hierdoor kun je bepaalde rollen binnen het team schermen, knoppen, rechten wel/niet geven. Hierdoor is de applicatie voor iedere rol anders en kun je dus alle kanten op.

Wil je ook verder groeien?
Plan dan een gratis consult waarin we advies geven over de mogelijkheden die zijn afgestemd op jullie specifieke situatie. Ontdek wat no code voor jou kan betekenen!

Deel dit artikel!

About the Author: Donny Kool

Donny is eigenaar van No Code Digital en een no-code specialist met een achtergrond in Digital Business & Innovation (MBA). Hij heeft een passie voor procesoptimalisatie, data en technologie. Donny heeft met zijn ervaring en achtergrond enorm veel no-code applicaties ontworpen. Direct in contact komen met Donny? Mail naar donny@nocodedigital.nl.