Op Google Cloud NEXT vorig jaar noemde Thomas Kurian AppSheet het verborgen geheim van Google Cloud: een platform waarmee iedereen krachtige applicaties en automatiseringen kan maken zonder een enkele regel code te schrijven. Nu we 2022 ingaan is het geheim onthuld.

In 2021 zag Google meer mensen dan ooit tevoren AppSheet gebruiken, er werden enorm veel verschillende apps gemaakt. De gemeenschap van AppSheet gebruikers varieert behoorlijk. Denk aan veldwerkers van American Electric Power die aangepaste apps gebruiken om energie- en nutsvoorzieningen te stroomlijnen, of aan medewerkers van de non-profitorganisatie New Incentives die no-code gebruiken om de vaccinatiegraad te verhogen. Ook opvallend was de informatieve discussie die ontstond rond de no-code fitness-app (je kunt die trouwens zelf bouwen in vijf stappen).

Hoe Google de AppSheet-community ondersteunt

Hieronder staan ​​enkele plannen die Google van plan is:

Het lanceren van een nieuwe community voor AppSheet-makers.
Google heeft recentelijk de Google Cloud-community gelanceerd die toegankelijk is voor alle leden van de AppSheet-community! Deze nieuwe omgeving biedt een verbeterde plek voor betrokkenheid, productfeedback en educatieve inhoud.

Google gaat het makkelijker maken om AppSheet te leren.
Google zal dit jaar investeren in scholing en onderwijs m.b.t. AppSheet. Er komt een nieuwe AppSheet-basiscursus die beschikbaar is op Coursera, Pluralsight en CloudSkillsBoost. AppSheet training in het Nederlands volgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Er komt nog zeer lange AppSheet ondersteuning.
In 2020 begon Google AppSheet gratis aan te bieden aan bedrijven die meehielpen corona te bestrijden en ze blijft dit in heel 2022 doen. Er zijn veel gevallen geweest waar no-code hiermee heeft geholpen om problemen snel op te lossen. Non-profitorganisatie New Incentives waar we het eerder over hadden is één van die bedrijven.

Toekomstplannen

Vanuit een innovatieperspectief zorgden Google’s investeringen in automatisering en integratie voor twee mijlpalen in 2021.

De eerste mijlpaal, AppSheet Automation, helpt niet-technische gebruikers hun tijd en talent terug te winnen door bedrijfsprocessen te automatiseren. The Forrester Wave: Low-code Platforms for Business Developers, Q4, 2021 gaf aan: “Functies voor procesautomatisering en kunstmatige intelligentie zijn leidend.”

De tweede mijlpaal, AppSheet in Gmail, integreerde producten die elke dag worden gebruikt en was daardoor een belangrijke stap in het verbeteren van de creatie-ervaring in AppSheet. Google is weliswaar een open platform, maar AppSheet maakt alleen deel uit van de betaalde Google Workspace. Deze specifieke update biedt de mogelijkheid om efficiënter te werken door je AppSheet-apps rechtstreeks in Gmail te hebben.

Voorbeelden van bedrijven die hiervan hebben geprofiteerd: Roig Agro Cacao, een cacaoproducent in de Dominicaanse Republiek, heeft een bot in AppSheet gemaakt die controleert of zijn boeren de juiste duurzame producten gebruiken en vervolgens een interactief rapport naar de e-mail van de betreffende managers stuurt. Derick Paula Rosario, applicatiebeheerder, licht toe: “Met AppSheet in Gmail kunnen we afwijkingen snel en eenvoudig beoordelen. Gegevens kunnen namelijk beter worden weergegeven en er kan meer informatie worden gepresenteerd om te beoordelen en daarmee beslissingen te nemen.”

Voor 2022 richt Google zich op het aanpakken van vier belangrijke gebieden die het leven van mensen over de hele wereld zal verbeteren.

Het werk is veranderd.
Het is een uitdrukking die synoniem is geworden aan de laatste paar jaar en die met het verstrijken van de tijd steeds urgenter wordt. Een groot deel van deze verandering zal een toename van de toegang tot technologie zijn voor degenen die in de frontlinie werken. Of het nu in de gezondheidszorg, productie, landbouw of voor een andere vorm van bureauloos werk is, technologie evolueert om behulpzamer en efficiënter te worden, waardoor mensen in het veld beter worden verbonden met mensen in het (externe) kantoor.

AppSheet wordt nog waardevoller wanneer je het integreert met de producten en diensten die je dagelijks gebruikt.
Één van de pro’s van de Google producten is dat je ze naadloos kunt integreren. AppSheet in Gmail toont hoe naadloze integraties kunnen worden als je de kracht van no-code combineert met de efficiëntie van Google Workspace. Je kunt namelijk met oplossingen van derden je ecosysteem gewoon uitbreiden. Denk voorbeeld aan Scandit, een Smart Data Capture-partner van Google. Als je de SDK van Scandit integreert hebben AppSheet apps kant-en-klare mogelijkheden voor het vastleggen van barcodes en QR-codes op ondernemingsniveau. Het is belangrijk voor eerstelijnswerkers dat mobiele barcodes en QR-codes snel, nauwkeurig en efficiënt gescand kunnen worden.

Zero trust-beveiliging is essentieel.
Elke organisatie heeft een uniek technologisch ecosysteem. Dat betekent dat een cloudprovider niet alleen moet voldoen waar je je als organisatie bevindt, maar ook innovatieve oplossingen moet bieden om je naar de volgende groeifase te brengen. Een belangrijk onderdeel hiervan is bijvoorbeeld een platform dat zero trust-beveiliging en governance-mogelijkheden biedt, vergelijkbaar met wat momenteel in AppSheet beschikbaar is.

Last but not least: apps hebben intelligentie nodig.
Een centraal thema van AppSheet is om iedereen in staat te stellen om snel applicaties en automatiseringen te bouwen. Analisten geloven dat deze vaardigheden binnenkort de standaard zullen worden voor werknemers van elk type in elk werkgebied, net zoals we tegenwoordig zien met Spreadsheets, dit noemen we citizen developers (gewone burgers zonder codeer kennis). De sleutel tot het ontwikkelen van deze vaardigheden is het gebruik van een nuttig platform met AI en ML (Machine Learning) ingebakken in de kernfuncties. Dit is waar Google in uitblinkt.

Samengevat, dit jaar zit vol nieuwe en opwindende kansen voor ons allemaal. Moge 2022 het grootste en beste jaar ooit worden!

Bron: Google Cloud

Wil je ook verder groeien?
Plan dan een gratis consult waarin we advies geven over de mogelijkheden die zijn afgestemd op jullie specifieke situatie. Ontdek wat no code voor jou kan betekenen!

Deel dit artikel!

About the Author: Donny Kool

Donny is eigenaar van No Code Digital en een no-code specialist met een achtergrond in Digital Business & Innovation (MBA). Hij heeft een passie voor procesoptimalisatie, data en technologie. Donny heeft met zijn ervaring en achtergrond enorm veel no-code applicaties ontworpen. Direct in contact komen met Donny? Mail naar donny@nocodedigital.nl.