In januari van 2020 werd AppSheet lid van Google Cloud nadat het eerder officieel werd overgenomen door Google. Dit heeft gezorgd voor een ware revolutie in de no-code wereld en misschien ook wel voor jouw onderneming! In dit korte artikel vertellen je hier graag meer over.

Doordat AppSheet lid werd van Google Cloud, en nauw samen te werken met Google, kregen ze toegang tot een organisatie met een infrastructuur en middelen van wereldklasse. Hierdoor kon AppSheet haar vooruitgang op het gebied van no-code ontwikkeling combineren met de ongekende kracht en middelen van Google. Een groot voordeel hieraan vermeld AppSheet zelf:

Hierdoor kunnen we onze inspanningen voor no-code app-ontwikkeling en de democratiserende kracht daarvan versterken. Hiermee brengen we no-code naar citizen developers overal ter wereld!

Deze ontwikkeling zorgde voor een groei binnen AppSheet, en deze groei blijft stijgen. Want in oktober van 2020 introduceerde Google een nieuw platform genaamd Google Workspace (voorheen G-Suite). Dit revolutionaire platform brengt de communicatie- en samenwerkingstools van Google uitstekend samen met berichten, vergaderingen, documenten en taken, en dit op één plek.

Google Workspace en AppSheet stellen gebruikers in staat om creatieve en op maat gemaakte oplossingen te bouwen om de meest urgente uitdagingen op te lossen. Zo kun je bijvoorbeeld de veiligheid op de werkplek verbeteren met een op maat gemaakte veiligheidsapp die is gekoppeld aan Google Documenten, of de productiviteit van een reparatieteam verhogen door een werkorder-applicatie te bouwen die integreert met Google Meet. Elk bedrijf met een Workspace Enterprise licentie kan gratis AppSheet gebruiken, wat de drempel om zelf te ontwikkelen aanzienlijk heeft verlaagd. Ook zonder Workspace Enterprise licentie kun je voordelig zelf apps ontwikkelen met AppSheet.

Wereldwijd zijn er miljoenen Google gebruikers, waaronder ook talloze bedrijven. Het was voor AppSheet dus een logische stap om samen te werken met Google. AppSheet heeft laten weten dat de bestaande koppelingen met Microsoft, Dropbox, Airtable et cetera blijft bestaan. De integratie met Google zal alleen beter en sneller zijn.

Wil je ook verder groeien?
Plan dan een gratis consult waarin we advies geven over de mogelijkheden die zijn afgestemd op jullie specifieke situatie. Ontdek wat no code voor jou kan betekenen!

Deel dit artikel!

About the Author: Donny Kool

Donny is eigenaar van No Code Digital en een no-code specialist met een achtergrond in Digital Business & Innovation (MBA). Hij heeft een passie voor procesoptimalisatie, data en technologie. Donny heeft met zijn ervaring en achtergrond enorm veel no-code applicaties ontworpen. Direct in contact komen met Donny? Mail naar donny@nocodedigital.nl.