Appsheet specialist.

No Code Digital is de Appsheet specialist van Nederland.
Gebruiken jullie Google Workspace? Appsheet is daar nu onderdeel van en wellicht interessant voor je organisatie.

Wat is Appsheet?

Appsheet is het #1 no code ontwikkelplatform waarmee je applicatiesoftware maakt. Zonder te programmeren kun je in een korte tijd werkende systemen op maat ontwikkelen. De applicaties zijn responsive (te gebruiken op mobiel, tablet en computer) en maken veelal gebruik van bestaande gegevensbronnen zoals Google Spreadsheets, Drive, Calendar, Docs et cetera. Ook data uit jullie bestaande systemen kan uitgelezen en gebruikt worden. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos.

Appsheet is in januari 2020 overgenomen door Google. Hierdoor heeft Appsheet een enorme groei doorgemaakt en wordt het door Forrester gezien als het leidende no code/low code platform in de markt (zie afbeelding).

Google Appsheet maakt gebruik van de agile softwareontwikkeling methode genaamd Rapid Application Development (RAD). Deze methode maakt het mogelijk om in een korte applicaties te bouwen en ze snel en simpel aan te passen.

Forrester Research diagram met Appsheet
Google Appsheet logo

Wat is no code of low code?

Met no code bouw je snel web applicaties. No code kenmerkt zich ook door de visuele manier van ontwikkelen. Een no code developer (ofwel citizen developer) bouwt apps door simpele configuraties. Hierdoor kan snel een prototype live gezet worden, waardoor gebruikers direct feedback geven. De applicatie wordt verbeterd en kan snel live voor alle gebruikers.

Lees hier meer over no-code.

Waarom Appsheet?

Er zijn meerdere no code platforms op de markt. Waarom zou je voor Google Appsheet moeten kiezen?

Mocht je Google Workspace hebben, dan is het zeer interessant om eens een kijkje te nemen. Je kunt namelijk gratis gebruik van maken van Appsheet Core. Hier een aantal andere redenen:

1. Flexibel
Een van de sterke punten van Appsheet is zijn flexibiliteit. Een bekende uitspraak is ‘software is never finished’. Hiermee wordt bedoeld dat het altijd in ontwikkeling is. Je krijgt nieuwe wensen, de markt veranderd of wat dan ook. Het brengt een enorme kostenpost met zich mee als je systeem moeilijk aanpasbaar is. Dat is bij Appsheet dus niet het geval.

2. Schaalbaar
Het platform is Enterprise-ready en daarmee schaalbaar. Het geeft o.a. mogelijkheden om te koppelen met SQL databases en Advanced Authentication (zoals Active Directory, OpenID Connect, Okta en Cognito).

3. Integratie mogelijkheden
De integratie mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt koppelen met jouw bestaande tooling. Daarmee creëer je een laag over verschillende systemen heen om missende of inflexibele modules te ontwikkelen. Ook kun je het gebruiken om meer inzicht (lees: dashboard) te krijgen.

4. Snelheid
De snelheid waarin je een applicatie live kunt krijgen is ongekend. Dit kan niet sneller op ieder ander no code platform. Hiermee zijn de kosten van ontwikkeling ook lager dan traditionele software ontwikkeling.

5. Kostenbesparend
Ontwikkelen met Appsheet is kostenefficiënt. Doordat geen programmeurs van pas komen, zijn de uurtarieven lager en daardoor de investering minimaal voor een op gemaakte oplossing.

6. Veilig
De beveiliging is in orde bij Google Appsheet. Uiteraard maken ze gebruik van de laatst technologie van tech reus Google. Ze maken gebruik van toegangscontrole en gegevensversleuteling. Daarnaast zijn meer advanced governance instellingen mogelijk.

7. Community
Er is een sterke Appsheet community. Deze community helpt elkaar bij development vraagstukken en haalt het beste uit het platform. Daarnaast wordt de community door google gebruikt om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen die door de gebruikers gevraagd wordt.

Waarom No Code Digital als Appsheet specialist?

Wij beschikken over jarenlange Appsheet ervaring. We kennen de mogelijkheden en de beperkingen. We weten wanneer Appsheet de juiste oplossing is en wanneer niet.

  • We koppelen jouw bestaande systemen
  • We denken mee om tot de beste oplossing te komen voor jouw specifieke situatie

  • Tot 10x snellere oplevering dan bij een traditioneel softwarebedrijf

  • Geen langlopende contracten
  • We leveren een volledige done-for-you service of leren jouw collega’s om zelf je bedrijf te automatiseren

Onze Appsheet oplossingen

Google Workspace

Google Workspace
automatiseringen.

Google Workspace
automatiseringen.

Simplicate
uitbreidingen.

Simplicate
uitbreidingen.

Gripp
uitbreidingen.

Gripp
uitbreidingen.

Wil je ook verder groeien?
Plan dan een gratis consult waarin we advies geven over de mogelijkheden die zijn afgestemd op jullie specifieke situatie. Ontdek wat no code voor jou kan betekenen!